kommun_skoterska

Morgonkollen

märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

centrum_artikel_host

Vädret kommer att vara underbart idag med en temperatur på 21 grader. Det blir en perfekt dag att njuta av solen och kanske ta en promenad eller sitta ute på en uteservering.

Tyvärr kommer det att finnas störningar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Det kan förekomma förseningar eller inställda tåg, så det är bra att vara förberedd och hålla sig uppdaterad om eventuella ändringar. Det kan vara klokt att överväga alternativa transportsätt om möjligt.

När det gäller trafikläget i kommunen förväntas det vara normal framkomlighet på vägarna idag. Detta innebär att resenärer och pendlare inte bör stöta på några stora hinder under sin färd. Som alltid är det dock viktigt att vara uppmärksam och följa trafikreglerna för att hålla sig säker på vägarna.

I kategorin blåljus rapporteras det om en lugn natt i kommunen. Inga större händelser eller incidenter har rapporterats. Det är alltid glädjande att höra att samhället förblir säkert och fredligt.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 7 juni. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och händelserna i din kommun. Ha en trevlig dag!

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

mp_ute_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

nrh_sigtuna

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

adhd_kommun

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh