kommun_skoterska

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

centrum_artikel_host

märsta.nu välkomnar dig till morgonkollen den 29 maj. Här får du en sammanfattning av viktiga händelser och information för dagen. Håll dig uppdaterad om vädret, kollektivtrafiken och trafikläget i kommunen.

Väderprognosen för dagen visar att vi kan förvänta oss en temperatur på 17 grader Celsius med växlande molnighet. Det kan vara bra att vara förberedd på en delväxlingar i väderförhållandena under dagen.

När det gäller kollektivtrafiken finns det för närvarande störningar att rapportera. Pendeltågstrafiken mellan Märsta-Södertälje och Uppsala-Stockholm via Arlanda är påverkad. Det kan vara klokt att kontrollera tidtabeller och eventuella ersättningstrafiker innan du ger dig iväg. För att undvika onödiga förseningar är det alltid bra att vara i god tid och ha alternativa färdvägar i åtanke.

I blåljusrapporteringen har vi just nu inga speciella händelser att rapportera om. Det är en lugn morgon utan större incidenter eller utryckningar i kommunen. Det är alltid positivt när vi kan rapportera om en trygg och säker miljö för våra invånare.

När det gäller trafiksituationen kan vi meddela att det råder normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Inga större trafikstörningar har rapporterats, vilket innebär att resor och pendling bör gå smidigt för de flesta trafikanter. Naturligtvis är det alltid bra att vara uppmärksam och följa trafikreglerna för att bidra till en säker trafikmiljö.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 29 maj. Vi hoppas att du har fått den information du behöver inför dagen. Håll dig uppdaterad genom att besöka märsta.nu för eventuella uppdateringar och mer detaljerad information om de ämnen som intresserar dig. Önskar dig en trevlig dag!

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

nrh_sigtuna
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

mp_ute_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

ica_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

adhd_kommun

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
connys
kommun_adhd_outsider
joes_outsider
mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider