centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

centrum_artikel_host

märsta.nu välkomnar dig till morgonkollen den 29 maj. Här får du en sammanfattning av viktiga händelser och information för dagen. Håll dig uppdaterad om vädret, kollektivtrafiken och trafikläget i kommunen.

Väderprognosen för dagen visar att vi kan förvänta oss en temperatur på 17 grader Celsius med växlande molnighet. Det kan vara bra att vara förberedd på en delväxlingar i väderförhållandena under dagen.

När det gäller kollektivtrafiken finns det för närvarande störningar att rapportera. Pendeltågstrafiken mellan Märsta-Södertälje och Uppsala-Stockholm via Arlanda är påverkad. Det kan vara klokt att kontrollera tidtabeller och eventuella ersättningstrafiker innan du ger dig iväg. För att undvika onödiga förseningar är det alltid bra att vara i god tid och ha alternativa färdvägar i åtanke.

I blåljusrapporteringen har vi just nu inga speciella händelser att rapportera om. Det är en lugn morgon utan större incidenter eller utryckningar i kommunen. Det är alltid positivt när vi kan rapportera om en trygg och säker miljö för våra invånare.

När det gäller trafiksituationen kan vi meddela att det råder normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Inga större trafikstörningar har rapporterats, vilket innebär att resor och pendling bör gå smidigt för de flesta trafikanter. Naturligtvis är det alltid bra att vara uppmärksam och följa trafikreglerna för att bidra till en säker trafikmiljö.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 29 maj. Vi hoppas att du har fått den information du behöver inför dagen. Håll dig uppdaterad genom att besöka märsta.nu för eventuella uppdateringar och mer detaljerad information om de ämnen som intresserar dig. Önskar dig en trevlig dag!

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna