socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Genrebild/Riksbanken

320 000 till Världens barn

Kommunivånarna har i olika insamlingar till Världens barn skänkt 320 000 kronor: - Resultatet från Världens Barn-insamlingen visar att Sigtuna kommun kom tvåa bland Stockholms läns kommuner, skriver Rädda Barnen i Sigtuna via Facebook.

centrum_artikel_host

Under hösten har det varit ett antal aktiviteter till förmån för insamlingen för Världens barn, bland annat Sigtuna stadslopp. När pengarna räknats från samtliga aktiviteter i hela riket visar det sig att Sigtuna kommuns invånare skänkt 320 000 kronor, ett snitt på 7,23 kronor per invånare. Förra året skänkte vi dock mer per invånare (10,81 kr). Men sigtunaborna är ändå näst generösast i länet enligt ett uttalande från Rädda Barnen i Sigtuna kommun. Bara invånarna i Vaxholm skänkte mer med 10,93 kr/inv. Sigtuna är 95:a i kommunkampen medan Vaxholm, är på plats 60. Etta är Markaryd med 159 kr per invånare.

Liten summa ger skola för fyra
Insamlingen som hittills i år inbringar 75 miljoner kronor pågår fram till nyår. Enligt ett pressmeddelande från Världens barn räcker en gåva på 100 kronor till att fyra barn kan gå i skola i en månad och för 1200 kronor kan fyra barn gå i skola i ett helt år.
– Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast, för diskriminerade barn som inte får gå i skolan och för barn som saknar trygga vuxna. Vi arbetar att ge barn en framtid och för att barn ska slippa lämna sina hem och för dem som har tvingats lämna sina hem, både inom sitt land och utanför. Barns rätt till hälsa och utveckling står i fokus, säger Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens barn och generalsekreterare för Rädda barnen som är en av 22 organisationer som medverkar i insamlingen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host