socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Arbetslösheten ökar mest i kommunen

Arbetslösheten i Sigtuna kommun är nu uppe i 8,2 procent och ökar mest i hela länet enligt färska siffror.

centrum_artikel_host

För nionde månaden detta år ökar arbetslösheten i kommunen, den är nu uppe i 8,2 procent för november. Enligt Newsworthy ökar arbetslösheten mest i hela länet i Sigtuna kommun, länssnittet för november var 6,1 procent.
– Regeringen slösade bort högkonjunkturen med symbolpolitiska reformer som både är dyra och ineffektiva. Något som bl.a. slagit mot kommunens största arbetsplats Arlanda, skriver Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Matias Askerson (M) i en kommentar till märsta.nu

Fram för allt är det arbetslösheten bland utrikesfödda som ökar, den gick upp med nästan två procentenheter jämfört med samma månad förra året och är nu uppe i 15,6 procent. Även ungdomsarbetslösheten bidrar till ökningen där 7,7 procent av de unga mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna har länets tredje högsta arbetslöshet efter Södertälje och Botkyrka.
– Kommunen fortsätter arbetet med dem i försörjningsstöd för att de ska komma i egen försörjning, vilket också syns i att antalet hushåll minskat de senaste åren. Men för att minska antalet arbetslösa och behålla ett lågt antal hushåll i försörjningsstöd behövs i grunden en tillväxtvänlig regeringen som driver politik för tillväxt och fler jobb, det har vi inte idag, uppger Mattias Askerson.

Även grannkommunen Väsby är i närheten av Sigtunas siffra med 7,9 procent. Väsby har i likhet med Sigtuna ökat kraftigt på tolv månader. Minskningar i länets kommuner finns i Nacka, Södertälje och Värmdö.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stationshusen_outsider