moderat_pan_nov
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nämndordförande välkomnar fristående verksamheter

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden välkomnar att fristående verksamheter vill etablera sig i kommunen: - Nu är det inte bara kommunen som bestämmer – oavsett om vi ställer oss bakom en ansökan kan Skolinspektionen säga nej, säger Bergqvist till märsta.nu

centrum_artikel_host

Boende i Sigtuna har i princip bara haft två skolor att välja på då kommunen har S:t Pers skola och S:ta Gertruds skola, även Väringaskolan finns att tillgå men kapaciteten där är begränsad. Nu har en ny aktör, Ebba Braheskolan, dykt upp som avser driva en större skola för F-9 i Sigtuna stadsängar.
– Vi ställer oss positiva till att fristående verksamheter vill etablera sig i kommunen och tycker att det är bra att föräldrar kan välja den skola de önskar oavsett om det är en kommunal eller fristående skola, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Landsbygdsbor upprörda
Berqvist fick kritik av boende på landsbygden nyligen för att upptagningsområdena för skolorna i Sigtuna gjordes om samtidigt som en ny skola ännu inte står klar. Det finns baracker både på S:t Pers skola och S:ta Gertruds skola för att alla barn ska få plats.
– Det påverkar dock inte kapaciteten om det är en fristående eller kommunal drift på Sigtuna stadsängars skola. Skolan kommer att byggas oavsett vilket, men innan man bygger en skola måste det givetvis finnas infrastruktur som avlopp och rinnande vatten i området. Därför kommer ett eventuellt tillstånd att öppna inte att innebära att skolan byggs snabbare än planerat.

Hanterar ansökan skyndsamt
Ansökan från Ebba Braheskolan ska hanteras skyndsamt men först ska kommunen svara på remissen från Skolinspektionen och därefter ska skolinspektionen fatta beslut om skolan tillåts etablera. Bergqvist poängterar att hon inte kan föregripa förvaltningens och nämndens arbete med att bedöma skolan.

centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider