centrum_panorama_hostshopping
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Rivstart efter påsklovet

Äntligen var påsklovet över och vi får komma igång igen.

centrum_artikel_host

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Det är kanske inte den vanligaste meningen man hör på en gymnasieskola 2019, men på Praktiska gymnasiet har det låtit så hela vecka. Eleverna är taggade. De är ett med sitt projekt.
Just nu har eleleverna dragit klart det som ska vara i väggarna och det mesta är dubblat, det vill säga vi har gips väggarna klara mer eller mindre.

Målarna har nu grundat många väggarna och påbörjat spacklat där så krävs, vi räknar kallt med att ha klart väggarna i ett av de båda nya klassrummen redan under fredagen. Det är riktigt kul att se hur den nya skoldelen växer fram meddelar bygg- el- och fastighetslärarna med en röst.

I veckan har vi haft en KMA-rond på bygget där alla elever har varit med, normalt är man kanske 2-4 st som går en skyddsrond. Men viljan att lära är stor och många är nyfikna på hur det går till. Vem ska få ansvaret över att åtgärda eventuella avvikelser. Vi på FME är både stolta och glada över att eleverna är så duktiga och villiga att få ta del av en verklighet som annars kommer som en chock den dagen de börjar arbeta.

Några elever vill vara i skolan på valborg trots att skolan då har lov enligt schemat för att de tycker det är så kul; ”Det vi gör nu ska stå i många år och fungera som skola långt efter att vi har slutat.” Jag tror att många av dessa elever kommer att se tillbaka på den här tiden som den bästa i deras skolgång. Vi har haft både högt och lågt i tak beroende på vad vi utfört.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider