eu_valet_panorama
Förre sigtunabon Peter Jangbratt blir sverigechef på ScandicFoto: Pressbild/Scandic Hotels

Peter blir sverigechef på Scandic

Peter Jangbratt från Sigtuna, bosatt numera i Sollentuna, är ny chef för Scandic i Sverige: - Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

centrum_artikel_host

För sigtunaborna är Peter Jangbratt, 47, ett välkänt namn även om han numera bor i Sollentuna. Hans pappa är förre kommunalrådet Rolf Jangbratt som tog familjen till Sigtuna från Mölndal då Peter var fyra år gammal. Peter är uppväxt i Sigtuna och gick i skola på S:t Per, S:t Olof och SSHL. I sitt yrkesliv gjorde han sedan karriär inom hotellbranschen och har nu gått hela vägen till att bli sverigechef för Scandic. Den svenska verksamheten på Scandic är den största i kedjan med över 80 hotell och 16 000 hotellrum. Peter har även varit driftansvarig för den svenska verksamheten och dristriktschef i Stockholm City. Tjänsten som sverigechef tillträdde han 1:a september:
– Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

Ska utveckla satsningarna
Frank Fiskers, VD & Koncernchef på Scandic Hotels, uppger i pressmeddelandet att Peter ska driva den svenska verksamheten och utveckla satsningarna. Peter anses ha goda ledaregenskaper, han har kommersiell erfarenhet av hotelldrift och fokus på service och innovation.
– Den svenska verksamheten är nu i en fas där vi fullt ut kan realisera och bygga vidare på de strategiska satsningar som gjorts under senare år, vilket bland annat omfattar betydande renoveringar av vår svenska hotellportfölj samt strategiska satsningar på nya flaggskeppshotell i framförallt Stockholm, kommenterar Frank Fiskers

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys