vinter_pan
Foto: Pressbild

Olle kan bli mest företagsam i länet

Olle Larsson som ligger bakom utvecklingen på Wenngarn kan utses till mest företagsamma stockholmare av Svenskt Näringsliv: - Olle är engagerad i näringslivsutvecklingen av Sigtuna kommun, där har han skapat nya mötesplatser och många nya arbetstillfällen, skriver Svenskt Näringsliv.

centrum_artikel_host

Wenngarnägaren Olle Larsson har utsetts till en av kandidaterna för Årets mest företagsamma stockholmare av Svenskt Näringsliv. Olle uppmärksammas för att han i kommunen skapat nya mötesplatser och många nya arbetsplatser. Nu kan du vara med och rösta fram Olle till förstapriset i tävlingen.
– Vi har öppnat förskola, företagscenter, sportcenter, restaurang och byggt bostäder. På två år har vi transformerat Wenngarn från ett nedfallet bostadsområde till en fantastisk ny levnadsplats, säger Olle i en intervju med Svenskt Näringsliv.

”Ett unikt projekt”
De andra nominerade är Anette Gustawson (Billige Gård), Samer Al Moubayed (Furhat Robotics), Caroline Werner (Seattle into Stockholm) och Erik Fjellbord (Quinyx). Fram till 29:e november kan man rösta på sin favorit.
– Jag och mina medarbetare har byggt ett unikt projekt och är stolta över att grundat Sveriges enda privata samhällsbygge. Det finns inte många samhällen som skapats på detta sätt. Jag tror att socialt företagande kommer att bli allt viktigare i framtiden, fortsätter Olle Larsson

oppethus_dec

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

nrh_sigtuna
storemore_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

wenngarn_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

defacto_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

joes-helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

ica_helsida
connys_helsida
vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
storemore_out
oppethus_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
wenngarn_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider