Andreas Younan ligger bakom den nya crossover-restaurangen Lulu med inspiration från Sydamerika och Japan.
Lulu är ett koncept med Poké och sushi med touch av Sydamerika och japanska smaker. Man etablerar sig på olika håll i Stockholm samt Sverige. Man finns på tre platser just nu; Telefonplan, Visby och Rosersberg. Inom kort lanserar man i Åre, Göteborg och Malmö.
Andreas Younan ligger bakom satsningen och hittills är mottagandet varmt från alla kring Rosersber- och Märstaområdet. – Vi valde just Rosersberg för att vårt systerbolag Brödernas valde platsen, vi vill vara med i expansionen som Rosersberg kommer att göra inom de kommande åren och många väljer att etablera sig där för att det finns ett enormt kundflöde och trafik. Vår mat är väldigt vänlig och enkel, säger Andreas Younan, VD och ägare.
Näringsliv Marknadsplatsen i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport har utsetts till vinnare i kategorin ”Årets kommersiella yta < 25 000 m²” vid NCSC Awards, en tävling som arrangeras av branschorganisationen Nordic Commercial Spaces & Communities (NCSC).
Näringsliv Vy Flygbussarna blir först i Sverige med att starta en kommersiell elbusslinje mellan Cityterminalen i Stockholm och Arlanda flygplats – helt utan offentligt stöd. Satsningen inleds i maj 2025 som ett sommarprojekt och kan på sikt bli en del av företagets ordinarie trafik.
Näringsliv Artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso har tagit plats i porträttgalleriet Welcome to my hometown i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Under onsdagen avtäcktes hans porträtt vid en ceremoni där både flygplatsledning, media och resenärer deltog.
Näringsliv Bristaverket i Sigtuna redovisar ett betydande underskott i utsläppsrättshandeln för 2024. Anläggningens utsläpp överskred den fria tilldelningen med ett värde motsvarande cirka 45 miljoner kronor.
Näringsliv Tre unga entreprenörer eller företagarduoer är nu nominerade till utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun. Vinnaren presenteras den 13 maj vid en prisceremoni på Hotell Kristina.
Näringsliv Bake My Days nya bageri i Arlandastad har fått en viktig internationell certifiering, BRC Global Standard, med högsta betyg A. Det betyder att företaget uppfyller mycket höga krav på livsmedelssäkerhet och kvalitet.
Näringsliv Resultatet från årets Insikt-undersökning visar att företagares nöjdhet med kommunens upphandlingar har ökat från 62 till 68 på en 100-gradig skala. Kommunen placerar sig därmed över snittet i Stockholms län, och bemötandet lyfts särskilt fram som positivt.
Näringsliv Arlandas utveckling och ökade kommersiella utbud har haft stor betydelse för Swedavias förbättrade resultat under årets första kvartal. Trots en viss nedgång i det totala antalet resenärer bidrog satsningar vid Arlanda till ökad nettoomsättning och stärkt kassaflöde för flygplatsbolaget.
Näringsliv Etableringen av Rosenqvists nya industrilokal i Rosersberg har nu officiellt inletts. Under måndagen togs det första spadtaget för byggprojektet.
Näringsliv Utvecklingen av Arlanda är avgörande för Stockholm-Mälarregionens konkurrenskraft. Det menar Mälardalsrådets företrädare Jens Sjöström (S) och Kristoffer Tamsons (M), som nu välkomnar Arlandasamordningens delrapport om förbättringar på vägsidan.
Näringsliv Den 2 maj öppnar en ny Arken Zoo-butik i Arlandastad, Märsta. Etableringen är en del av kedjans expansionsplan för 2025 och blir ett tillskott för husdjursägare i kommunen.
Näringsliv Under 2024 samlade resenärer och personal på Swedavias tio flygplatser in totalt 3,2 miljoner kronor till Svenska Röda Korset – en ökning med 400 000 kronor jämfört med föregående år.
Näringsliv Fastigheten på Stationsgatan 4 i Märsta har fått ny ägare. Storsala har, i samarbete med Lindesberg’s Bygg AB, köpt kontorsfastigheten av HSB Stockholm. Planen är att bygga cirka 100 hyresrätter på platsen, med en total boarea på 4 800 kvadratmeter.
Näringsliv Under våren 2025 börjar Cylinda/Vestel använda DSV Solutions logistikcenter i Rosersberg för att sköta lager och leveranser av sina vitvaror. DSV tar hand om hela logistikkedjan, från förvaring till distribution.