centrum_panorama_hostshopping
Så här ska det se ut närmast Stenladan i Steninge slottFoto: Pressbild/Steninge slottsby

Gelba säljer mer i Steninge slottsby

Fastighetsbolaget Gelba som äger Steninge slott och utvecklar bostadsområdet Steninge slottsby har sålt ännu en bit mark i området, köpare är Steninge Bostadsutveckling AB med säte i Linköping.

centrum_artikel_host

I och med affären med Steninge Bostadsutveckling AB har Gelba nu sålt 44 procent av området som ska bebyggas med bistäder. märsta.nu kunde tidigare rapportera om en annan affär med en köpare om att bygga bostäder. Gelba avser sälja ut marken till byggare som ska uppföra hus enligt den vision för områdets som arbetats fram. Steninge Bostadsutveckling AB ska bygga hus närmast Stenladan med inflyttning preliminärt andra halvan av 2017. De kommer att uppföra 26 villor och 50-60 bostadsrätter. Gelba har sålt eller bokat upp alla tomter för flerbostadshusen medan det det fortfarande fins ca hälften kvar av villatomterna.

Blir klassiska svenska trähus
De hus som Steninge Bostadsutveckling ska uppföra är i klassisk svensk stil och bestå av trä samt vara i varierande storlek. Tom Löwgren på Steninge Bostadsutveckling AB berättar att man i första hand vänder sig till familjer och bygger utifrån deras behov. Han tror att familjer från både Stockholm och Uppsala kommer lockas till området samt även de som redan bor i kommunen. De boende kommer att ha ett utbud av nöje, natur och båtplats.

brobygget_2024

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
klara_outsider
centrum_outsider_host