centrum_panorama_hostshopping
Jenny Åkerberg på Colorama Arlandastad

Colorama Tipsar: Uteplatsen – gör din terrass fin för utelivet!

Många satsatar på en bekväm stor uteplats för soliga dagar ute. Men hur ska den underhållas och göras hållbar? Coloramas Fasadexperter ger dig några råd:

centrum_artikel_host

Hela denna artikel är en annons från Colorama Arlandastad

När du har en uteplats i trallvirke eller vanligt virke behöver den behandlas för att inte spricka eller mögla säger Jenny Åkerberg, Fasadexpert på Colorama Arlandastad/Märsta. ”Välj gärna träolja, kiselimpregnering som Sioox Premium eller Herdins tjärolja, tre alternativ som inte bildar någon hinna och därmed inte kan flagna”. Underhållet blir lättare under längre tid, träet skyddas och du kan också få olika kulörer på din uteplats. Vad du ska välja, säger Jenny, beror på hur du vill att träet ska se ut och hur mycket underhållsarbete du vill göra. Oavsett vilken produkt du väljer så krävs ändå att du städar av och tvättar din uteplats, för att hålla den fri från löv, smuts och förhindra att alger eller lav etablerar sig.

Gör så här när du vill behandla din uteplats/altan, Jenny tipsar:

  • Gör rent: Resultatet blir alltid bäst om du först använder en terrassrengöringsprodukt. Det tar bort restprodukter, döda grå träceller och öppnar upp för behandlingen. Har du grön påväxt eller svarta prickar? Då finns rengöring som tar bort detta också.
  • Underlaget ska vara torrt: När du ska behandla ska träet vara torrt. Det ska inte regna under den dag du väljer att göra din behandling. Colorama har fuktmätare för att kontrollera om du är osäker. Gör rent i god tid innan behandling så att träet hinner torka upp ordentligt.
  • Fast underlag: En uteplats som inte underhålls blir porös och kan också börja spricka. Ett underlag som är sprött och poröst är inte något bra underlag, då kan det vara dags för att slipa först. Underhåll lönar sig i längden.
  • Behandla: Använd gärna ett tråg för att hälla upp din olja, impregnering eller tjärolja. Använd pensel, microfiberroller eller terrassdyna med ett skaft för att stryka ut. Hos Colorama finns också golvhandlingsmaskin för att behandla uteplatsen, om du har en stor uteplats kan det förenkla.

Tänkt på att röra om i burken om du har en produkt med pigment, så att hela din uteplats för samma kulör. Inga frågor är för enkla, om du är osäker, fråga gärna hur du ska ta dig an din terrass, säger Jenny.
– Det är bra när kunder tar med en bild på den yta de vill behandla, då kan vi enklare ge rätt råd och resonera kring hur projektet ska ros i land.

Notera gärna vilken produkt du använt, så att du kan komplettera när det är dags! Till dess, njut av din uteplats när solen tittar fram!

Här finns tips på tre olika behandlingar för din terrass som Colorama tipsar om:
https://herdins.se/produkt/herdins-tjarolja-pigmenterad/
https://www.alcro.se/Utomhus/Arbetsomraden/UtemoblerTrall/UtemoblerTrall/Traolja/
https://sioox.com/se/premium-traskydd-altan/

Hela denna artikel är en annons från Colorama

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider