vinter_pan
Andie Lahdo, VD på ABS Wheels. Foto: Magnus Granhagen

Andie nominerad till företagarpris

Andie Lahdo, grundare och ägare av ABS Wheels, kan prisas för sitt arbete som utmanare i fälgbranschen. Han är nominerad i tidningen Driva Eget i kategorin David mot Goliat.

centrum_artikel_host

Tidningen Driva Eget utser varje år David mot Goliat. En av de nominerade i år är Andie Lahdo på ABS Wheels som utmanar tyska jättar inom fälgbranschen. Andie har lyckats med en egen så kallad ”kon” och omsätter idag 40 miljoner kronor. Konen, ABS360, är excentrisk borrad och kan flytta bultindelningen med upp till 14 millimeter vilket gör att man kan använda samma fälg på flertalet olika bilar.

Inspirerad i USA
Det startade ungefär för 16 år sedan när Andie efter en resa i USA bestämde sig för att använda sina kontakter inom branschen där till att importera och sälja fälgar på den svenska marknaden. I USA är branschen en mångmiljardindustri. Han startade E-handel och kunde ta ut riktigt bra betalt, säger han till Driva Eget. Ibland 400 procent i påslag. Inom kort kom han på idéen att tillverka containervis med fälgar där hans egna kona var en del av produkten.

Snabb ökning på fem år
Resan gick sedan snabbt, 2011 omsatte han fyra miljoner. Idag 35 miljoner, från två anställda till 14 under högsäsong. Han jagar idag monteringsverkstäder som kan montera hans fälgar istället för att alla ska behöva komma till Arlandastad och göra det. En annan framgångsfaktor var att han lade av med den klyschiga bilreklamen med lättklädda kvinnor. Därefter ska beställningarna från kvinnor ha mångdubblats. Målgruppen generellt ändrades också från 18-24 år till upp till 50 år.
– Min Goliat är helt klart en tysk aktör som har fem olika däcksajter på svenska. De är jättestora. Det är Goliat gånger tio, säger Andie enligt tidningen Driva Eget

 

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

connys_helsida

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

oppethus_dec

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

storemore_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

defacto_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
joes_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
connys
pantamera_out
nrh