socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Café i Valsta ska locka alla

märsta.nu kunde i torsdags rapportera om att Skyddsvärnet ska etablera mötesplats för äldre, ansvarig för verksamheten blir Tintin Pazur: – Vi vill erbjuda något som lockar alla, säger Tintin.

centrum_artikel_host

Tintin Pazur arbetar som samordnre på Valsta Café som startades i höstas som resultat av ett samarbete mellan Skyddsvärnet och Sigtuna kommun. I torsdags berättade märsta.nu om det nya projektet med mötesplats för äldre:
– Vi har chansen att göra ett otroligt viktigt arbete för att minska utanförskap i ett område som behöver det. Som organisation kan vi göra avtryck hos ungdomar och skapa en trygg mötesplats, i ett gott samarbete med kommunen, säger Tintin i ett pressmeddelande.

Lyxigt men billigt
Tintin har en bakgrund i restaurangbranschen och vill skapa ett hållbart mat- och fikautbud som passar in ett mångkulturellt område som Valsta. Det blir matiga mackor, sallader, soppor. Lyxigt men till billiga priser. Olika teman blir det också, som Mellanösterninspirerat.

Erbjuder arbetsträning
Skyddsvärnets samarbete med kommunen innefattar även att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbetsträning så att anställningsbarheten ökar, utöver det ska Mimers hörna vara en del av caféet med olika evenemang som filmvisning kombinerat med temabuffé som speglar olika kulturer. Thomas hoppas att det blir mer puls i Valsta med caféet.
– Jag hoppas att man vill kliva av bussen vid Valsta centrum och kan känna sig trygg. Och att man vill komma till centrumet för att det händer roliga och trevliga saker här, säger Thomas.

forstamaj_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host