eu_valet_panorama
Anna Forster är en av utställarna. Hon bjuder in till Abstrakt Måleri på Stora Gatan 71.Foto: Privat

Stan fylls av konst

2-3 september arrangeras Sigtuna Art Walk där man kan besöka ett antal utställare i bland annat deras egna hem.

centrum_artikel_host

Sigtuna Art Walk ger utställare, främst lokala, möjlighet att visa upp sin konst i deras egna miljöer. Ett flertal bjuder även in till deras hem där man målat. Sigtuna Art Walk pågår mellan 2-3 september mellan klockan 11-16. Cirka tio utställare är med, de flesta är fokuserade kring Stora gatan.

Här hittar du alla utställare i Sigtuna Art Walk.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna