centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Stadshotellet med i White Guide Nordic

1909 Sigtuna stadshotell är med i den nordiska upplagan av White Guide med 77 poäng av max 100.

centrum_artikel_host

300 restauranger i Norden omfattas av den nya White Guide Nordic. En av dessa är 1909 Sigtuna stadshotell som plockar in 77 poäng av juryn. Av de 300 krogarna är 85 stycken från Sverige. Tidigare har Sigtuna stadshotell och Båthuset platsat i den svenska versionen av White Guide, konkurrensen är givetvis större i den nordiska. Juryn betygsätter hur bra restaurangen levererar utifrån Mat, service, drycker och miljö. Maxpoängen är 100. Bäst i Norden är Noma i Köpenhamn som fick 97 poäng.

Sigtuna stadshotell slår dock uppsalakrogarna Dryck och Anna som båda fick 75 poäng. 15 av 25 restauranger i Stockholm fick även högre betyg än Sigtuna stadshotell. Men placeringen är således mycket bra i regionen, om man räknar in både krogar i Stockholm och Uppsala, 40 stycken, kommer 1909 på plats 22. Sigtuna stadshotell bytte dock ägare i september och enligt White Guide har man ännu inte gjort ett omtest.

fritidsbanken_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out