centrum_panorama_hostshopping
ValborgseldFoto: Magnus Granhagen

Så kan du fira Valborg i Sigtuna, Husby och Märsta

Det firas Valborg under kvällen i Sigtuna, Märsta och Husby.

centrum_artikel_host

Det är dags att välkomna våren med valborgsfirande i Sigtuna stad, Märsta och Husby den 30 april. Valborgsfirandet i Sigtuna stad har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1900-talet, då majbrasan tändes på Harberget. Sedan dess har traditionen vuxit och utvecklats med tillägg av körsång och tal. Firandet har spridits till flera platser runt om i destinationen och lever kvar som en årlig tradition.

I Sigtuna stad börjar firandet klockan 20.30 vid musikpaviljongen i Drakegårdens trädgård. Våren välkomnas med sång och tal, följt av tändandet av majbrasan på en flotte vid vattnet. I Märsta hålls valborgsfirande och tivoli på den nya grusplanen vid Midgårdsvägen från klockan 12.00 till midnatt, med brasan som tänds klockan 20.30. Vid Husby skola arrangeras valborgsfirande med vårtal och sång av Sigtonerna från Sigtuna, med start klockan 18.30 och brasan som tänds klockan 20.00.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host