centrum_panorama_hostshopping
Nationaldagen i Sigtuna

Så firas nationaldagen i kommunen

Här kan du fira nationaldagen runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Torsdagen den 6 juni arrangeras flera firanden runt om i Sigtuna kommun för att fira nationaldagen. I Sigtuna stad firas alla nya svenska medborgare med sommarmusik och ceremoni på Borgmästarängen från kl. 11.30 till 14.30. Sigtuna museum anordnar en stadsvandring kl. 14.00 med samling vid Rådhuset på Stora torget. Från kl. 15.00 arrangerar Sigtuna Hembygdsförening nationaldagsfirande med utdelning av kulturpris, högtidstal, sång och musik på Borgmästarängen.

Viby by håller öppet med ponnyridning, turer med häst och vagn och möjlighet att hälsa på djuren. Några torp är öppna för besök och caféet serverar kaffe och bullar, smörgåsar och tårta mellan kl. 11.00 och 16.00. Ponnyridningen pågår mellan kl. 11.00 och 15.00. Vid ihållande regn ställs evenemanget in.

I Steninge slottsby firas nationaldagen från kl. 10.00 till 17.00 med ballonger, flaggor, barnaktiviteter, spelmanslag och barnkören ’’Ädla toner’’. Det blir även tipspromenad, guidade turer, och Stenladans butiker och restaurang har öppet som vanligt. Restaurangen serverar en nationaldagsbuffé och det finns även foodtrucks på plats.

Wenngarns slottsområde erbjuder en dag fylld med underhållning, musik och dans. Det blir körsång, dansuppvisningar, ansiktsmålning, spel, gycklare och äventyrsgolf. Mat och dryck finns till försäljning.

I Valsta firas både nationaldagen och Valstadagen mellan kl. 12.00 och 16.00. Dagen bjuder på körsång, utdelning av Eldsjälspriset, sång och dans, samt den största matmarknaden hittills. Det blir också prova-på aktiviteter med olika föreningar och Fritidsbanken är på plats.

centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host