nationaldagen_pan
Midsommar i SätunaparkenFoto: Daniel Iskander

Så firar du midsommar idag

Midsommarafton är här och invånarna i Sigtuna kommun förbereder sig för en dag fylld av traditionella firanden och glada tillställningar. Här är några av de evenemang som äger rum runt om i kommunen för att fira denna speciella dag.

centrum_artikel_host

Sigtuna
I Sigtuna samlas invånarna kl. 14.00 i parken Trekanten vid Lilla torget för att inleda firandet. Barn ur gruppen Scandinavian Strings spelar fiol och leder tåget till Borgmästarängen. Vid Borgmästarängen reser invånarna midsommarstången med hjälp av Sigtuna folkdansgille, som även leder dansen. Det uppmanas att komma i folkdräkt för att skapa en äkta och färgstark atmosfär under firandet. Evenemanget organiseras av Sigtuna Hembygdsförening.

Sätunaparken
I Märsta kan barn och vuxna delta i dans kring midsommarstången i Sätunaparken kl. 11.30. Efter dansen bjuds alla barn på dricka som en del av firandet. Evenemanget är ett samarbete mellan Märsta Folkdansgille och KULTURENS, och syftar till att ge invånarna i Märsta en möjlighet att fira midsommarafton i gemenskap.

Rosersberg
Rosersberg bjuder också in invånarna att delta i firandet kl. 14.15. Först samlas deltagarna vid klubbstugan för att dekorera midsommarstången med blommor. Därefter tågar alla gemensamt till parken där själva firandet äger rum. Under eftermiddagen kan deltagarna njuta av dans, fiskdamm, lotteri, 3-kamp och fikaförsäljning. Rosersbergs IK är arrangören bakom detta evenemang och syftar till att skapa en rolig och festlig atmosfär för invånarna i Rosersberg.

Lunda
I Lunda inleds firandet kl. 12.00 med en friluftsgudstjänst vid kyrkan. Efter gudstjänsten avgår traktorerna kl. 13.00 för att plocka blommor till midsommarstången. Kl. 14.00 samlas invånarna för att klä midsommarstången och vid kl. 15.00 reses stången till musik och dans. Traditionella lekar och danser kommer att hållas för att skapa en festlig stämning. Lunda Hembygdsförening är arrangören bakom detta traditionella firande.

Midsommarfirandet i Sigtuna kommun erbjuder invånarna en möjlighet att delta i tidlösa traditioner och fira denna speciella dag i gemenskap med grannar och vänner. Så oavsett om det är dans runt midsommarstången, musik från fiolspelande barn eller gemensamma lekar, finns det något för alla att njuta av. Ta chansen att klä dig i folkdräkt och upplev den färgsprakande och glada stämningen som präglar midsommarafton i Sigtuna kommun.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_helsida_eu
connys_helsida
seniormassa_pan

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna