centrum_panorama_hostshopping
Foto: Destination Sigtuna

Första Sigtuna Möte på tre år

Sedan 2019 har det inte hållits Sigtuna Möte men nu är det dags igen hela helgen 27-28 augusti.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte har arrangerats i 50 år men under pandemin var det paus i tre år. Senaste mötet hölls 2019. Denna helg är det dags igen och det blir en fullspäckad helg med marknadsknallar och aktiviteter för stora och små.
– Äntligen kan vi välkomna våra besökare tillbaka till Sigtuna Möte. Marknaden är ett av våra mest uppskattade evenemang så det är med stor glädje vi kan berätta att vi återigen arrangerar Sigtuna Möte på plats inne i Sigtuna stad. Under pandemin utvecklade vi ett anpassat marknadskonceptet, Sigtuna Mötesrunda, som innebar att vi spred ut aktiviteterna hos våra fantastiska entreprenörer och näringsidkare i destinationen. Det var väldigt uppskattat av både besökare och medverkande så när vi i år har glädjen att arrangera Sigtuna Möte på traditionellt sätt igen väljer vi att behålla Sigtuna Mötesrunda, säger Alexander Kercevic, tf VD för Destination Sigtuna.

Mötet finns inte bara i Sigtuna stad utan även Österby gård, Herresta Lada och Wenngarn är engagerade med aktiviteter. I staden finns det veteranbåtar i hamnen, besök av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Dessutom traditionell torghandel på torget. Restauranger och caféer.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

mp_tack_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

pantamera_avc_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider