helsida_bostad
Foto: Destination Sigtuna

Första Sigtuna Möte på tre år

Sedan 2019 har det inte hållits Sigtuna Möte men nu är det dags igen hela helgen 27-28 augusti.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte har arrangerats i 50 år men under pandemin var det paus i tre år. Senaste mötet hölls 2019. Denna helg är det dags igen och det blir en fullspäckad helg med marknadsknallar och aktiviteter för stora och små.
– Äntligen kan vi välkomna våra besökare tillbaka till Sigtuna Möte. Marknaden är ett av våra mest uppskattade evenemang så det är med stor glädje vi kan berätta att vi återigen arrangerar Sigtuna Möte på plats inne i Sigtuna stad. Under pandemin utvecklade vi ett anpassat marknadskonceptet, Sigtuna Mötesrunda, som innebar att vi spred ut aktiviteterna hos våra fantastiska entreprenörer och näringsidkare i destinationen. Det var väldigt uppskattat av både besökare och medverkande så när vi i år har glädjen att arrangera Sigtuna Möte på traditionellt sätt igen väljer vi att behålla Sigtuna Mötesrunda, säger Alexander Kercevic, tf VD för Destination Sigtuna.

Mötet finns inte bara i Sigtuna stad utan även Österby gård, Herresta Lada och Wenngarn är engagerade med aktiviteter. I staden finns det veteranbåtar i hamnen, besök av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Dessutom traditionell torghandel på torget. Restauranger och caféer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

toppbanner

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys