moderat_pan_nov
Foto: Destination Sigtuna

Första Sigtuna Möte på tre år

Sedan 2019 har det inte hållits Sigtuna Möte men nu är det dags igen hela helgen 27-28 augusti.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte har arrangerats i 50 år men under pandemin var det paus i tre år. Senaste mötet hölls 2019. Denna helg är det dags igen och det blir en fullspäckad helg med marknadsknallar och aktiviteter för stora och små.
– Äntligen kan vi välkomna våra besökare tillbaka till Sigtuna Möte. Marknaden är ett av våra mest uppskattade evenemang så det är med stor glädje vi kan berätta att vi återigen arrangerar Sigtuna Möte på plats inne i Sigtuna stad. Under pandemin utvecklade vi ett anpassat marknadskonceptet, Sigtuna Mötesrunda, som innebar att vi spred ut aktiviteterna hos våra fantastiska entreprenörer och näringsidkare i destinationen. Det var väldigt uppskattat av både besökare och medverkande så när vi i år har glädjen att arrangera Sigtuna Möte på traditionellt sätt igen väljer vi att behålla Sigtuna Mötesrunda, säger Alexander Kercevic, tf VD för Destination Sigtuna.

Mötet finns inte bara i Sigtuna stad utan även Österby gård, Herresta Lada och Wenngarn är engagerade med aktiviteter. I staden finns det veteranbåtar i hamnen, besök av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Dessutom traditionell torghandel på torget. Restauranger och caféer.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

moderat_pan_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
nrh
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys