valstadagen_pan
Foto: Destination Sigtuna

Första Sigtuna Möte på tre år

Sedan 2019 har det inte hållits Sigtuna Möte men nu är det dags igen hela helgen 27-28 augusti.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte har arrangerats i 50 år men under pandemin var det paus i tre år. Senaste mötet hölls 2019. Denna helg är det dags igen och det blir en fullspäckad helg med marknadsknallar och aktiviteter för stora och små.
– Äntligen kan vi välkomna våra besökare tillbaka till Sigtuna Möte. Marknaden är ett av våra mest uppskattade evenemang så det är med stor glädje vi kan berätta att vi återigen arrangerar Sigtuna Möte på plats inne i Sigtuna stad. Under pandemin utvecklade vi ett anpassat marknadskonceptet, Sigtuna Mötesrunda, som innebar att vi spred ut aktiviteterna hos våra fantastiska entreprenörer och näringsidkare i destinationen. Det var väldigt uppskattat av både besökare och medverkande så när vi i år har glädjen att arrangera Sigtuna Möte på traditionellt sätt igen väljer vi att behålla Sigtuna Mötesrunda, säger Alexander Kercevic, tf VD för Destination Sigtuna.

Mötet finns inte bara i Sigtuna stad utan även Österby gård, Herresta Lada och Wenngarn är engagerade med aktiviteter. I staden finns det veteranbåtar i hamnen, besök av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Dessutom traditionell torghandel på torget. Restauranger och caféer.

nrh_sigtuna

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

centrum_host_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

Wenngarns_cafe_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

connys_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

elon_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

defacto_helsida

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida
joes-helsida
valstadagen

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
swedol_outsider
nrh
student_outsider
connys
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider