centrum_panorama_hostshopping
Catrin fick skrapa fram 1,8 miljoner åt sin mamma. Foto: Pressbild

Märstabo skrapade hem 1,8 miljoner på Triss

Catrins mamma skrapade tre Klöver-symboler på Triss och Catrin fick därmed bege sig till Nyhetsmorgon för att skrapa fram bonusen som resulterade i 1,8 miljoner.

centrum_artikel_host

Catrins mamma fick en oväntad julklapp när hon vann 1,8 miljoner kronor i Trisslotter som del av julklappsleken. Under julfirandet skrapade hon tre Klöver-symboler och vann därmed 15 000 kronor i månaden i tio år. Dottern, Catrin, var på plats på TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa fram vinsten åt sin mamma. Den valda lotten ger Märstabon en extra guldkant på vardagen, och Catrin hoppas kunna ta med sin mamma och syster på en efterlängtad resa till Kiruna. Emmy Altemyr, kommunikationsspecialist på Svenska Spel Tur, gläds med vinnaren och hoppas att de kommer iväg på sin drömresa. Lotten köptes på Raouf Servicehandel Ab.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

connys_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider