centrum_panorama_hostshopping
Familjen Hannas hus i SigtunaFoto: Insändarbild
Familjen Hannas hus i SigtunaFoto: Insändarbild

Julpyntat i Til: Vill bidra till julkänslan

Til har blivit Julpyntsmeckat i Sigtuna där man slår på stort med julpynt och belysning.

centrum_artikel_host

Til har blivit området där det satsas på pynt. märsta.nu har tidigare uppmärksammat familjen Maalouf som slår på stort. Men alldeles i närheten på Marmorvägen så lyser familjen Hannas hus upp området. Leonardo Hanna berättar att man vill bidra till julkänsla i området och för att göra barnen glada när de går förbi gatan. Leonardo har liknande pynt som förra året men har lagt på lite extra.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

oppethus_helsida_2023

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
humbacken_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh