defacto_pan2020
COOP MärstaFoto: Insändarbild

Högt tryck på semlor

Det är fettisdagen i kommunen och på Stora COOP Märsta har det varit hög efterfrågan hela dagen.

centrum_artikel_host

Fettisdagen är här och på Stora COOP Märsta är det som vanligt hög efterfrågan på att köpa hem en eller flera semlor. Butiken meddelar att det fram till cirka 16-tiden hade sålts cirka 3500 semlor. Intresset för Fettisdagen rapporteras vara stort runt om i kommunen. Det har blivit en riktig tradition att äta semlor på Fettisdagen.

ica_helsida
dack_helsida
connys_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_host_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
dack_outsider
ica_outsider
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider