nationaldagen_pan
COOP MärstaFoto: Insändarbild

Högt tryck på semlor

Det är fettisdagen i kommunen och på Stora COOP Märsta har det varit hög efterfrågan hela dagen.

centrum_artikel_host

Fettisdagen är här och på Stora COOP Märsta är det som vanligt hög efterfrågan på att köpa hem en eller flera semlor. Butiken meddelar att det fram till cirka 16-tiden hade sålts cirka 3500 semlor. Intresset för Fettisdagen rapporteras vara stort runt om i kommunen. Det har blivit en riktig tradition att äta semlor på Fettisdagen.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out