helsida_bostad
Foto: Lilian Andersson

Här kan du fira midsommar

Nu kan det firas midsommar på riktigt i kommunen igen. Stången kläs och dansas runt på flera håll.

centrum_artikel_host

Efter två år med pandmein har inget midsommarfirande i kommunen skett i större skala. Men nu är det dags att både dansa och sjunga runt stången. Firandet finns både i Rosersberg, Sigtuna, Märsta och landsbygd.

Sigtuna
I Sigtuna stad inleds firandet med att midsommarstången kläs i Trekanten vid Lilla Torget på torsdag kväll. På midsommarafton klockan 14.00 startar sång och dans på Borgmästarängen. Märsta folkdansgille leder dansen.

Märsta
Firande finns i Sätunaparken med start 11.30

Rosersberg
Stången kläs på torsdag kväll vid Klubbstugan i Rosersberg. Midsommarfirande på midsommarafton från 14.00.

Lunda
Lunda Hembygdsförening håller i firandet. Klockan 14.00 kläs stången, klockan 15 är det resning, dans och musik samt traditionella lekar.

Här kan du läsa mer om exakta tider och program

connys_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022