centrum_panorama_hostshopping
Foto: Lilian Andersson

Här kan du fira midsommar

Nu kan det firas midsommar på riktigt i kommunen igen. Stången kläs och dansas runt på flera håll.

centrum_artikel_host

Efter två år med pandmein har inget midsommarfirande i kommunen skett i större skala. Men nu är det dags att både dansa och sjunga runt stången. Firandet finns både i Rosersberg, Sigtuna, Märsta och landsbygd.

Sigtuna
I Sigtuna stad inleds firandet med att midsommarstången kläs i Trekanten vid Lilla Torget på torsdag kväll. På midsommarafton klockan 14.00 startar sång och dans på Borgmästarängen. Märsta folkdansgille leder dansen.

Märsta
Firande finns i Sätunaparken med start 11.30

Rosersberg
Stången kläs på torsdag kväll vid Klubbstugan i Rosersberg. Midsommarfirande på midsommarafton från 14.00.

Lunda
Lunda Hembygdsförening håller i firandet. Klockan 14.00 kläs stången, klockan 15 är det resning, dans och musik samt traditionella lekar.

Här kan du läsa mer om exakta tider och program

fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out