moderat_pan_nov
Steninge slott

Här kan du fira Nationaldagen

På måndagen är det Nationaldag och det firas på flera håll i kommunen.

centrum_artikel_host

Steninge slott firar Barnens Nationaldag med karuseller, knallar, uppträdanden och annat som barnen älskar. Barnens Nationaldag har blivit en tradition för många kommuninvånare. Evenemanget pågår mellan 10-17.

I Valsta kommer Nationaldagen att firas med musikunderhållning, kaffe och tårta. Vi är Valsta arrangerar tillsammans med Sigtuna kommun och Valsta stadsdelsförening.

Sigtuna stad håller medborgarskapsceremoni för de nya kommuninvånarna som fick svenskt medborgarskap. Nästan 800 kommuninvånare kan uppmärksammas på Borgmästarängen. Firandet startar 11.30 med svenskt sommarmusik, 12.00 startar ceremonin.

Sigtuna stad
Borgmästarängen kl. 15.00
Nationaldagstal av historikern Ragnar Fornö.
Musik av Sigtuna Messingssextett.
Utdelning av Kulturpriset 2022.
Arrangör Sigtuna hembygdsförening

dackskifte_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

centrum_host_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

moderat_pan_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
dackskifteoutsider
connys
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host