moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Här firas Valborg

Valborg firas runt om i kommunen. Det finns en brasa någonstans nära dig!

centrum_artikel_host

Valborg ska nu bjuda på helt ok väder, ca 11 grader och växlande molnighet och ingen nederbörd. Nästan perfekt väder för att vara Valborg då man normalt inte är bortskämd med bra väder. Runt om i kommunen finns det ett firande, från Märsta, till Sigtuna och Skepptuna samt Husby. Firandet i Rosersberg ställs tyvärr in.

Märsta
Grusplanen vid Midgårdsvägen
Brasan tänds kl. 20

Husby
Olika aktiviteter, våren sjungs in.
Start kl. 19

Skepptuna
Vid Lilla Ullentuna
Vårtal och brasan tänds Kl. 20

Sigtuna
Drakegården vårtal och sång.
Brasan tänds 20.30

julmarknad_2022
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

connys_helsida
vintermarknad_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

centrum_host_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

dackskifte_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
connys
swedol_outsider