centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Här firas midsommar

Massor med midsommarstångar att dans runt kring, hitta ett firande nära dig!

centrum_artikel_host

Märsta
Sätunaparken med start 11.30. Dans och lekar, Märsta Folkdansgille finns på plats och barnen bjuds på nått att dricka efter dansen.

Valsta
Midsommar firas i Valsta igen. Start 11.00 i Vattentornsparken då midsommarstången kläs. 12.00 är det resning och efter sång och dans blir det picknick för den som vill.

Sigtuna
Redan på torsdag kväll (19) kläs stången i Museets trädgård. Firandet startar på midsommarafton kl. 14.00 där stången bärs från museets trädgård till Borgmästarängen för resning. Märsta Folkdansgille leder dansen.

Rosersberg
Midsommarstången kläs 18.00 torsdag kväll vid Råbergsvallen. Midsommarafton startar firandet klockan 14.30. Sång och dans blir det vid lekparken.

Lunda
Vid Lunda Kyrka med start 12.00 för midsommarandakt, 12.00 är det samling utanför kyrkan för traktortåg. 15.00 reses stången med musik dans och lekar.

Källa: Sigtuna kommun

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
connys
pantamera_out