kommun_skoterska
Foto: Kari Kohvakka/Sigtuna kommun

Här firar du Nationaldagen

Nationaldagen firas i Valsta och Sigtuna stad idag! Detta händer.

centrum_artikel_host

Borgmästarängen, Sigtuna stad – Klockan 15.00
Nationaldagen börjar med en högtidlig ceremoni och utdelning av Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris 2023 på Borgmästarängen i Sigtuna stad. Denna ceremoni kommer att hylla personer eller grupper som har gjort betydande insatser för att bevara och främja kulturarvet i Sigtuna kommun. Högtidstalet kommer att inspirera och fylla deltagarna med en känsla av stolthet för sin gemenskap. Under ceremonin kommer sång och musik att skapa en festlig atmosfär.

Valsta centrum – Klockan 13.00-15.00
Vi är Valsta kommer att vara värd för ett storslaget firande i samarbete med Sigtuna kommun och Valsta/Steninge stadsdelsförening. Centrumägaren Weda Fastigheter bjuder in alla till att delta i firandet genom att erbjuda kaffe, saft och tårta. Detta är ett utmärkt tillfälle att umgås med grannar och vänner medan man njuter av läckra godsaker. Dessutom kommer en spännande frågesport att hållas, där fina priser väntar på de tre vinnarna.

Valsta torg – Klockan 12.00-16.00
På Valsta torg kommer det att finnas roliga sport- och fritidsaktiviteter för alla åldrar. Fritidsbanken står till förfogande och lånar ut utrustning för de olika aktiviteterna. Brobyggets ledare kommer att finnas på plats för att dela ut välbehövliga mellanmål till alla yngre besökare. Detta är en fantastisk möjlighet för familjer och vänner att prova på olika aktiviteter tillsammans och skapa minnen för livet.

joes-helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_host_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

pantamera_avc_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

defacto_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

mp_ute_helsida
connys_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

adhd_kommun

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider