centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Här firar du midsommar

Hitta en stång nära dig dansa kring på Midsommarafton!

centrum_artikel_host

Sigtuna
Startar torsdag klockan 19.00 med att man klär midsommarstången. Man tar med sig blommor och barn är också välkomna.

Firandet sker sedan på midsommarafton klockan 14.00 med vandring från Museets trädgård till Borgmästarängen där det stången reses och det blir dans med Märsta Folkdansgille.

Rosersberg
Torsdag klockan 18 klär man stången vid Råbergsvallen. Ta med blommor uppmanar arrangören RIK. Det kommer att grillas korv som säljs till den hungrige.

Fredag: Start 14.30 med att bära stången till lekparken. Klockan 15 blir det dans och sång. Även fiskdam, lotterier och annat kul finns för barnen.

Märsta
Firandet startar 11.30 i Sätunaparken där Märsta Folkdansgille leder sången.

Lunda
Kl.12.00 vid Klockstapelbacken vid Lunda Kyrka. Traktortåg avgår 13.00. 15.00 reses stången med dans, sång och teater. Kyrkskolan håller caféet öppet hela dagen.

Vidbo
Firandet sker kring Vidbo församlingshem med start klockan 12.

Källa: Sigtuna kommun

brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host