centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Växjö Kommun
Foto: Pressbild/Arkiv

Fristadsförfattaren på Banned Books i Växjö

Sigtuna kommuns fristadsförfattare Ragip Zarakolu kommer på onsdag att medverka i en utställning i Växjö kring förbjudna böcker.

centrum_artikel_host

Det är inte bara i Sigtuna kommun som fristadsförfattaren Ragip Zarakolu verkar, han  har sin fristad på Sigtunastiftelsen men på onsdag befinner han sig i Växjö för att inviga en utställning kallad ”Banned Books”. Ragip och Växjös fristadsförfattare Erol Özkoray kommer att föra ett samtal kring deras erfarenheter av att få sin yttrandefrihet inskränkt. Ragip har skrivit och publicerat ett antal böcker som berör folkmordet på armenier och i Turkiet har han varit med om 40-talet rättegångar med flera långa fängelsestraff som följd. 2013 lämnade han landet och hamnade sedan i Sigtuna där han sen 2014 är fristadsförfattare, ett uppdrag som löper över hela 2015.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

brobygget_2024

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

connys_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider