kyrka_advent _pan
Foto: Pressbild/Växjö Kommun
Foto: Pressbild/Arkiv

Fristadsförfattaren på Banned Books i Växjö

Sigtuna kommuns fristadsförfattare Ragip Zarakolu kommer på onsdag att medverka i en utställning i Växjö kring förbjudna böcker.

centrum_artikel_host

Det är inte bara i Sigtuna kommun som fristadsförfattaren Ragip Zarakolu verkar, han  har sin fristad på Sigtunastiftelsen men på onsdag befinner han sig i Växjö för att inviga en utställning kallad ”Banned Books”. Ragip och Växjös fristadsförfattare Erol Özkoray kommer att föra ett samtal kring deras erfarenheter av att få sin yttrandefrihet inskränkt. Ragip har skrivit och publicerat ett antal böcker som berör folkmordet på armenier och i Turkiet har han varit med om 40-talet rättegångar med flera långa fängelsestraff som följd. 2013 lämnade han landet och hamnade sedan i Sigtuna där han sen 2014 är fristadsförfattare, ett uppdrag som löper över hela 2015.

moderat_pan_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

dackskifte_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

agy_oppethus
julmarknad_2022

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
dackskifteoutsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent