centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Förre Idolvinnaren till Kulturum

Idolvinnaren från 2017, Chris Kläfford, kommer till Märsta för en spelning 2 september.

centrum_artikel_host

Kläfford vann Idol 2017 och därefter tog han sig till semifinal i Americas got talent. Sedan dess har han utvecklats till en artist med en unik röst. 2 september får kommuninvånare lyssna till hans stämma då Sigtuna Scen och Teater bokat in honom på Kulturum. Han uppges ha en stor internationell publik och ska i höst bege sig till Tyskland och Danmark bland annat för spelningar.
– Vi är otroligt glada över att välkomna Chris Kläfford till Märsta. Intresset för att få se och höra mannen med den fantastiska rösten är stort och vi är glada över att kunna bidra till att fler får chansen att förtrollas av hans magiska röst, säger Krister Persson, VD Sigtuna Scen & Teater, som arrangerar föreställningen.

brobygget_2024
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys