vinter_pan
Edvard DimejFoto: Daniel Iskander
Kocken Roger WikstenFoto: Daniel Iskander

Edvard tvekade inte att etablera i Valsta igen

Edvard Dimej har drivit La Campana i 30 år. Nu har han fått nya lokaler i Valsta Centrum: - Jag tvekade inte att öppna, det kommer bli bra detta, sa Edvard när märsta.nu var på premiären.

centrum_artikel_host

La Campana har öppnat i Valsta Centrum, restaurangen har fått nya lokaler och ägaren Edvard Dimej tvekade inte att köra vidare i Valsta trots den senaste tidens problem i området:
– Kommunen måste lösa detta men jag tvekade inte att fortsätta min verksamhet när jag fick möjlighet att öppna upp i nya fräscha lokaler, säger Edvard.

Bred meny
Gamla La Campana var dunkelt och aningen slitet, nya är stilrent vitt och svart. Edvard berättar att man satsar på en meny för alla med pasta, kött, pizza och fisk. Det finns också en grill i anslutning till restaurangen. Edvard har plats för 70 platser inne och ca 40 ute när sommaren kommer. Roger Wiksten är kock i huset och han säger att det är en crossover meny av blandade rätter från amerikanska, tyska och franska köket:
– Det ska vara brett och finnas något till alla.

Satsningen välkomnas av styrelseordföranden
Även SigtunaHems styrelseordförande Marcus Brixskiöld tittade in och gratulerade Edvard. Brixskiöld är glad över att La Campana gör en satsning och sa att man ska lösa de problem som finns i området på ett konkret sätt så snabbt som möjligt. Något som Edvard välkomnade:
– Jag har aldrig haft problem med min verksamhet men det är bra att SigtunaHem som delägare kan hjälpa till att göra det till en trevlig plats, fortsatte Edvard.

joes-helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

pantamera_avc_helsida

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

defacto_helsida
oppethus_dec

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

storemore_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

slottsby_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

connys_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

vinter_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
nrh
connys
ica_outsider