centrum_panorama_hostshopping
Sigtunabon Catarina König är med och utser den bästa räkmackanFoto: Pressbild

Arlandas bästa räkmacka ska utses

Matfashionistan Catarina König ska vara med och utse den bästa räkmackan under onsdagen.

centrum_artikel_host

På fredag är det Räkmackans dag på Arlanda men redan på onsdag ska den bästa räkmackan utses. Johan ”Matgeek” Hedberg och sigtunabon tillika Matfashionistan Catarina König. Räkmackans dag har funnits på Arlanda sedan 2010 och tillsammans med Landvetter säljs det 5000 räkmackor i veckan på Arlanda, eller 260 000 på ett år. Det är en av de mest sålda produkterna på Arlanda där man kan köpa den på tio ställen. Provsmakning av räkmackor kommer att starta klockan 12 på onsdagen. På fredag blir det sen Räkmackans dag och den bästa Räkmackan finns att köpa på Arlanda.

joes-helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

dack_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

ica_helsida
centrum_host_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
joes_outsider
connys
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host