eu_valet_panorama
Sigtunabon Catarina König är med och utser den bästa räkmackanFoto: Pressbild

Arlandas bästa räkmacka ska utses

Matfashionistan Catarina König ska vara med och utse den bästa räkmackan under onsdagen.

centrum_artikel_host

På fredag är det Räkmackans dag på Arlanda men redan på onsdag ska den bästa räkmackan utses. Johan ”Matgeek” Hedberg och sigtunabon tillika Matfashionistan Catarina König. Räkmackans dag har funnits på Arlanda sedan 2010 och tillsammans med Landvetter säljs det 5000 räkmackor i veckan på Arlanda, eller 260 000 på ett år. Det är en av de mest sålda produkterna på Arlanda där man kan köpa den på tio ställen. Provsmakning av räkmackor kommer att starta klockan 12 på onsdagen. På fredag blir det sen Räkmackans dag och den bästa Räkmackan finns att köpa på Arlanda.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna