moderat_pan_nov
Sigtunabon Catarina König är med och utser den bästa räkmackanFoto: Pressbild

Arlandas bästa räkmacka ska utses

Matfashionistan Catarina König ska vara med och utse den bästa räkmackan under onsdagen.

centrum_artikel_host

På fredag är det Räkmackans dag på Arlanda men redan på onsdag ska den bästa räkmackan utses. Johan ”Matgeek” Hedberg och sigtunabon tillika Matfashionistan Catarina König. Räkmackans dag har funnits på Arlanda sedan 2010 och tillsammans med Landvetter säljs det 5000 räkmackor i veckan på Arlanda, eller 260 000 på ett år. Det är en av de mest sålda produkterna på Arlanda där man kan köpa den på tio ställen. Provsmakning av räkmackor kommer att starta klockan 12 på onsdagen. På fredag blir det sen Räkmackans dag och den bästa Räkmackan finns att köpa på Arlanda.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

agy_oppethus
defacto_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

connys_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider