eldsjal2024_pan
Alexander Helsinghof siktar på att leva på musiken i framtidenFoto: Privat

Alex kan bli nästa stjärnmusiker från Märsta

Märstabon Alexander Helsinghof kan vara den nya stjärnan på musikhimlen efter Jens Hult. Hans musik har uppmärksammats av många på sociala medier och han är flitigt anlitad på olika klubbar: - Mina planer med musiken är nog att kunna leva på det i framtiden, säger Alexander till märsta.nu

centrum_artikel_host

Alexanders cover av Justin Biebers ”Love Yourself” laddades upp på Facebook i måndags och har redan setts av 5400 användare. Han var även med i Idol 2014 och framförde One Republics Burning Bridges. Hans båda versioner på YouTube av den låten har visats nästan 8000 gånger. Till märsta.nu säger Alexander att det är väldigt uppskattat när han gör covers:
– Jag gör mycket låtar från Ed Sheerans senaste Album X, men egentligen är det väldigt blandat, det som fastnar på min hjärna vill jag oftast få ut till folket.

Nära melodifestivalen
Idolmedverkan räckte till en plats i gruppmomentet men på meritlistan finns även en sejour i P3 Osignat i höstas. Något som gav lite kontakter och han var med i ett uppträdande som skulle ha gått i Melodifestivalen men i slutändan tackade han nej på grund av dålig kommunikation. Alex har dock blivit något av en expert på att få ut sin musik utan ett skivbolag bakom sig. Förutom Youtube använder han sig av Instagram, Facebook, Spotify och iTunes. Så den som vill kan enkelt lyssna på hans stämma. Även spelningar runt om i landet ger bra spridning, enligt Alexander.

Vill öka takten
Planen med musiken är att leva på det i framtiden, tidigare sysslade han nästan 50 procent av sin tid med musik medan det nu gått ner på runt 15-20 procent. Han är dock taggad på att öka takten.
– Musik har blivit större och större med tiden eftersom det går att förmedla den via sociala medier, det är inte konstigt att fler och fler börjar eftersom musiken påverkar ens känslor så mycket.

Arbetar med IT och tränar thaiboxning
Till vardags jobbar han som IT-Konsult och trivs bra med det. Han tränar även med MMA-klubben Märsta Alliance och har gjort det i fem år. Han har dock inte börjat tävla än. Något framträdande just nu finns inte men Alexander är öppen för förslag till bröllop, fester eller andra barer inne i Stockholm. Han är även intagit Berns scen för ungefär ett år sen.

 

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host