vintermarknad_pan

Respektera grundlagsskyddade medier

märsta.nu pekas ut av en sida som Socialdemokraterna i Sigtuna kommun delar som Moderaternas propagandaorgan och Fox News Märsta. Det är inte första gången just socialdemokratiska företrädare ger sig på märsta.nu

centrum_artikel_host

En attack på demokratin. Det är vad det är när Socialdemokratiska företrädare på nytt anser att märsta.nu indirekt sprider fake news och helt enkelt inte går Socialdemokraternas ärenden. Redan 2010 råkade vi ut för samma påtryckningar av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson som ansåg att märsta.nu skrev för mycket om blåljus och problem i kommunen och istället tyckte att Sigtunabygden hade en bättre agenda med mer positiva nyheter om natur och liknande.

Valet 2018 riskerar att bli det smutsigaste någonsin där ingen skonas, givetvis inte heller media. märsta.nu är beredd på att ta fajten om inte smutskastas i politikernas agenda för att gå någons ärende. Som makthavare, folkvald eller gör anspråk på att vara folkvald måste man granskas. märsta.nu har upprepade gånger avslöjat politiker som står för odemokratiska åsikter eller har hundratusentals i skulder medan man är ansvariga för att ansvara för miljonbudgetar.

Till skillnad från alla dessa ”fakesidor” som i stort sett är anonyma eller saknar en ansvarig person så är det viktigt att ha i åtanke att de flesta etablerade medier råder under grundlagsskydd och har en person ansvarig för det som trycks ut. Tänk på det nästa gång du läser något ute på Facebook, är det för bra för att vara sant så är det säkert inte sant.

gott nytt år

Olov Holsts Nyårskrönika

Debatt Ännu ett år har passerat. Vi lämnar ett händelserikt och turbulent år bakom oss och kliver in i ett valår.

connys_helsida
attacken mot World trade center

Hur minns du 11:e september?

Debatt För tjugo år sedan inträffade en händelse och vår vardag blev aldrig sig lik igen. Alla som var med den dagen minns det som igår. Detta är min berättelse.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Debatt Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_host_helsida
Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Debatt Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

agy_oppethus

Nu återstår bara att rösta

Debatt Krutröken har lagt sig! Valrörelsen är officiellt över. Nu återstår för partierna att dela ut valsedlar och att uppmana kommuninvånare att rösta.

valet2018

Nu kommer ValExtra

Debatt Tidningen märsta.nu ValExtra delas ut till alla kommuninvånare nästa vecka. Tidningen innebär startskottet för ökad valbevakning!

vintermarknad_helsida

märsta.nu tio år

Debatt Idag fyller märsta.nu tio år. Sajten lanserades 1:a februari 2008 sedan jag tillsammans med tre andra entreprenörer i kommunen ansett att behovet för hyperlokala nyheter i Sigtuna kommun var stort.

moderat_pan_helsida
gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

Ali Wandi förenade alla

Debatt Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

dackskifte_helsida

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Debatt ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Debatt Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

julmarknad_2022

Riskera inte andras liv för sekunder

Debatt Då hände det igen, en olycka i korsningen Märstavägen ut mot 263. Jag är inte förvånad! Jag åker på vägen kanske 5-6 gånger i veckan. Ofta, inte sällan, slänger sig en bil ut från Märstavägen mot Märsta eller en optimist som ska in snabbt söderifrån in mot Sigtuna. Varför denna sekundjakt?

nyårskrönikan

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt Då är det återigen nyårsafton. En tidpunkt som brukar få de flesta av oss att blicka både framåt och bakåt. Reflektera över det som varit och våra framtidsplaner, ett avslut och en nystart.

advent_kyrka_helsida

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt märsta.nu:s tradition med att Kommunstyrelsens ordförande levererar en nyårskrönika fortsätter. Detta blir Lars Bryntessons tredje och sista krönika då han slutar sitt uppdrag i januari.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider