Olov Holst (M)Foto: Pressbild

Miljöpartiet vill stoppa möjlighet för lärare att parkera vid sin arbetsplats

Nu har byggnationen av fler parkeringsplatser i anslutning till den s.k. Forum-parkeringen i centrala Märsta äntligen påbörjats. Det är ett välkommet tillskott, inte minst för alla de lärare som arbetar på Ekillaskolan och Centralskolan.

centrum_artikel_host

Idag har de stora bekymmer med att hitta en plats att parkera sin bil på under sin arbetsdag, men det kommer inom kort att förändras. Utöver det kommer även fler som till exempel ska besöka Forum eller utöva någon fritidsaktivitet i närheten att få möjlighet att parkera på kvällstid. Förutom att vi möter behovet av parkeringar i centrala Märsta, så kommer hela parkeringen få en totalrenovering. Det blir en funktionell parkering som fler kan använda och den kommer att bli både snygg och trygg.

Det finns en bred politisk enighet kring denna förbättring, men ett parti har valt att gå en egen väg, Miljöpartiet. Redan under förra året när Kommunfullmäktige beslutade att köpa en angränsande fastighet för att kunna möjliggöra fler parkeringsplatser var deras ståndpunkt tydlig. De motsatte sig visserligen inte själva köpet, men hur de sedan vill använda fastigheten är svår att förstå. I den protokollsanteckning som de lämnade i samband med beslutet kan vi läsa:

”Miljöpartiet anser att hela Märsta utvecklas till ett attraktivt, levande och tryggt, samhälle där historien är bevarad. Området vid Stockholmsvägen, gamla Märsta torg, har gamla anor och var länge samhällets historiska centrum. Där låg Märsta gästgivargård med hästbyten för postdiligensen mellan Stockholm och Uppsala. Senare blev torget den naturliga mötesplatsen för Märstabor med bio, ungdomsgård, bensinmackar och verkstäder.” (Protokollsanteckning vid förvärv, KF 2022-03-31)

Protokollsanteckningen i sin helhet andas ett bakåtsträvande och en oförmåga att driva en politik som har förankring i vilka behov som faktiskt behöver tillgodoses för att kommunen ska utvecklas till en funktionell, modern och attraktiv kommun att leva, bo och verka i. Det är inte heller första gången som denna oförmåga visar sig, då de också som enda parti valde att inte delta i arbetet med att ta fram den översiktsplan som nu är gällande för Sigtuna kommun.

När ska miljöpartiet i Sigtuna börja föra en politik som är ansvarsfull och relevant för utvecklingen av det moderna Sigtuna kommun? En politik som möter de utmaningar som finns och som samtidigt möter de förväntningar människor som bor, lever och verkar här faktiskt har. Det verkar onekligen som att miljöpartiet har en lång väg att vandra.

  • Olov Holst (M)
    Kommunstyrelsens ordförande
connys_helsida
storemore_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

joes-helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

ica_helsida
slottsby_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

pantamera_avc_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

wenngarn_jul_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Insändare Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
swedol_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
connys
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider