moderat_pan_nov
Olov HolstFoto: Moderaterna

Valet kan avgöra ny fastighetsskatt i Sigtuna kommun

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen, men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och med tanke på hur statsminister Andersson och Socialdemokraterna tidigare sagt en sak, men senare gjort en annan, är frågan åter aktuell och bör ställas. Kan Socialdemokraterna garantera att fastighetsskatten inte återinförs?

centrum_artikel_host

De hårt arbetande sigtunaborna ser redan plånboken tömmas snabbare än vanligt. Inte minst på grund av en havererad energipolitik från (S), höjda räntor och stigande matpriser. Nu kommer nya förslag på skatter som ska höjas för att regeringen ska ha råd med alla nya bidrag. Moderaterna är en garanti för att fastighetsskatten inte återinförs. Nu kräver vi besked från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet om hur hög fastighetsskatt vi kan förvänta oss i Sigtuna om olyckan är framme och de vinner valet.

Hotet om en ny fastighetsskatt gäller inte enbart villor och småhus utan drabbar även de som bor i bostadsrätt. Snittpriset för en villa i Sigtuna kommun ligger idag på 4,7 miljoner kronor, för en bostadsrätt (genomsnittlig trea på 78kvm) är snittpriset 2,2 miljoner. Om en fastighetsskatt på 1% skulle återinföras för dessa skulle det innebära ytterligare kostnader på 26 726 kronor per år för en villa, och 14 900 kronor per år för en bostadsrätt.

Den bästa garantin för att vara säker på att slippa fastighetsskatten är att lägga din röst på Moderaterna i valet den 11 september.

  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
humbacken_helsida
gott nytt år

Olov Holsts Nyårskrönika

Insändare Det är dags att lämna 2022 bakom oss. Ett dramatiskt år som skakat om hela världen genom Putins hänsynslösa krig i Ukraina.

centrum_host_helsida

slutreplik: Ömma tår?

Insändare Olov Holst och Mats Weibull tycker sig ha lyckats med att ”fräscha upp” de centrala delarna av Sigtuna stad, inbegripet hamnplan. Där är vi oense.

defacto_helsida
höjda taxorna

slutreplik Barnperspektivet saknas

Insändare Inte någonstans i sitt svar på vår kritik om de höjda taxorna nämner Lars Björling(SfS) att han tillsammans med resten av den moderatledda kommunledningen med stöd av SD redan har lagt ett sparbeting 2023 på skola, äldreomsorg, socialtjänst och kultur- och fritid.

moderat_pan_helsida

S säger NEJ till höjda föreningstaxor

Insändare Under det moderatledda styret har taxorna för plan-hall och lokalhyror ökat med hela 40%. Även badavgifterna på Midgårdsbadet har ökat med 40%. Igår röstades ännu en höjning igenom i kommunfullmäktige.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

En liberal skolpolitik för framtiden

Insändare Liberalerna gick till val på att göra så att svensk skola fungerar bättre för alla. Att stoppa stök och otrygghet. Att ge eleverna riktiga skolböcker. Att sätta kunskapen först. Nu levererar vi det vi lovade.

repliken: Vinterpengen har inte höjts på fem år

Insändare Små insatser kan ge stora förändringar skriver Centerns Gill Brodin och Marie Unander-Scharin. Och det är verkligen små insatser det rör sig om. Beloppet har inte höjts sedan det infördes och att Vänsterpartiet i år, när förvaltningen går med miljonöverskott, ville dubbla summan håller man tyst om.

Sigtuna bör välkomna Bromma-flyget till Arlanda

Insändare En av de frågor som den nya regeringen får på sitt bord är förslaget att flytta flygtrafiken på Bromma till Arlanda. Swedavia vill ha en sådan förändring. S-MP-regeringen har låtit utreda saken i två omgångar. Den senaste utredningen är nu ute på remiss fram till 31 oktober. Utredningarna utgår från att det är möjligt att följa Swedavias förslag.

Stoppa uttagen från SigtunaHem!

Insändare Hyresförhandlingarna för 2023 drar snart igång, förhandlingen med SigtunaHem startar under oktober månad. Vi vet inte hur högt yrkande blir i år, men vi befarar att det blir mycket högre än vad det brukar vara.

Små insatser kan ge stora förändringar

Insändare Sigtuna kommun betalar året runt ut försörjningsstöd till ett antal familjer i kommunen. Dessa familjer har ingenting över när allt är betalt. Barn som lever i fattigdom tillsammans med sina föräldrar.

valet2022

Krönika: Valet är över

Insändare Den intensiva valrörelsen är över. Det var i år en relativt odramatisk valrörelse där de två största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna inte hade några större skiljelinjer.

repliken: Nej, en bostad kan inte vara hur liten som helst

Insändare I en insändare den 4 september har styrelsen för hyresgästföreningen ställt frågan om en bostad kan vara hur liten som helst? Svaret är givetvis nej, vilket Hyresgästföreningen mycket väl borde känna till. Utformning av bostäder för permanent boende ska uppfylla en rad krav som Boverket utfärdar.

valet2022

Det oppositionsrådet föreslår är redan igång

Insändare I en insändare hävdar Marie Axelsson att trygghetsutvecklingen i Sigtuna kommun går åt fel håll. Hon baserar detta på ett program av SVT’s Uppdrag Granskning (UG). UG’s slutsats baseras på att Valsta fördes upp på polisens lista över utsatta områden för något år sedan. Med detta som bas hävdar Axelsson sedan att jag tappat kontrollen. Det är rätt magstarkt.

valet2022

Upp till bevis, Gill Brodin

Insändare När Miljöpartiet satt med i den politiska majoriteten var Sigtuna en ansedd miljökommun som låg i topp i alla mätningar. På fyra år har nuvarande kommunledning inte lyckats prestera ett framåtsyftande miljö- och klimatarbete, tvärtom. Kommunen tillhör nu bottenskiktet bland landets kommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
pantamera_out
humbacken_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider