moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

Sigtuna kommun går emot strömmen – negativ utveckling i Sigtuna kommun

Uppdrag granskning rapporterade förra veckan om skillnader mellan M-styrda kommuner kontra S-styrda. Moderaterna styr bland annat över 21 utsatta områden. Många av dessa kommuner uppvisar en positiv utveckling. Dock sticker Sigtuna kommun ut. Enligt polisens rapport har kommunen en negativ utveckling.

centrum_artikel_host

Moderaterna i Sigtuna kommun har åkt snålskjuts på sina kollegors arbete. Utan att reflektera över att deras resultat klassas som negativ. Under hela valrörelsen har Moderaterna hävdat att de genomfört historiska satsningar på tryggheten och i den senaste debatten på Arlandagymnasiet påstod de att arbetet har gett gott resultat. Det är inte sanningen.

Olov Holst (M) har tappat kontrollen. Det är under hans ledning som Valsta i Sigtuna kommun klassats som ett riskområde. Trots det menar han att Sigtuna kommun är på rätt väg och att utvecklingen ska fortsätta. Vi vill inte att den utvecklingen ska fortsätta.

Vi vill vända utvecklingen och vi har offensiva förslag. Vi ska verka för att Sigtuna kommun blir ett eget lokalpolisområde, med en egen lokal polisstation. Sverige har idag 95 lokalpolisområden, vi vill att Sigtuna kommun blir det 96:e. Det är Polismyndigheten som bestämmer det men vi lovar att göra allt i vår makt för att det ska bli så. Samtidigt ska vi arbeta brottsförebyggande med kraftigt utökat samarbete mellan skola, socialtjänst, polis och fritid (SSPF). Vi ska anställa fler socialsekreterare med specialistkompetens, utöka kameraövervakning på utsatta platser samt motverka utanförskap, missbruk och kriminalitet genom att öka resurserna till skolan så att fler får en gymnasieexamen och kommer ut i jobb.

Rösta på Socialdemokraterna senast den 11 september om du vill ha en tryggare kommun för alla.

  • Marie Axelsson (S), oppositionsråd
connys_helsida
gott nytt år

Olov Holsts Nyårskrönika

Insändare Det är dags att lämna 2022 bakom oss. Ett dramatiskt år som skakat om hela världen genom Putins hänsynslösa krig i Ukraina.

slutreplik: Ömma tår?

Insändare Olov Holst och Mats Weibull tycker sig ha lyckats med att ”fräscha upp” de centrala delarna av Sigtuna stad, inbegripet hamnplan. Där är vi oense.

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
höjda taxorna

slutreplik Barnperspektivet saknas

Insändare Inte någonstans i sitt svar på vår kritik om de höjda taxorna nämner Lars Björling(SfS) att han tillsammans med resten av den moderatledda kommunledningen med stöd av SD redan har lagt ett sparbeting 2023 på skola, äldreomsorg, socialtjänst och kultur- och fritid.

humbacken_helsida

S säger NEJ till höjda föreningstaxor

Insändare Under det moderatledda styret har taxorna för plan-hall och lokalhyror ökat med hela 40%. Även badavgifterna på Midgårdsbadet har ökat med 40%. Igår röstades ännu en höjning igenom i kommunfullmäktige.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

En liberal skolpolitik för framtiden

Insändare Liberalerna gick till val på att göra så att svensk skola fungerar bättre för alla. Att stoppa stök och otrygghet. Att ge eleverna riktiga skolböcker. Att sätta kunskapen först. Nu levererar vi det vi lovade.

repliken: Vinterpengen har inte höjts på fem år

Insändare Små insatser kan ge stora förändringar skriver Centerns Gill Brodin och Marie Unander-Scharin. Och det är verkligen små insatser det rör sig om. Beloppet har inte höjts sedan det infördes och att Vänsterpartiet i år, när förvaltningen går med miljonöverskott, ville dubbla summan håller man tyst om.

oppethus_helsida_2023

Sigtuna bör välkomna Bromma-flyget till Arlanda

Insändare En av de frågor som den nya regeringen får på sitt bord är förslaget att flytta flygtrafiken på Bromma till Arlanda. Swedavia vill ha en sådan förändring. S-MP-regeringen har låtit utreda saken i två omgångar. Den senaste utredningen är nu ute på remiss fram till 31 oktober. Utredningarna utgår från att det är möjligt att följa Swedavias förslag.

Stoppa uttagen från SigtunaHem!

Insändare Hyresförhandlingarna för 2023 drar snart igång, förhandlingen med SigtunaHem startar under oktober månad. Vi vet inte hur högt yrkande blir i år, men vi befarar att det blir mycket högre än vad det brukar vara.

Små insatser kan ge stora förändringar

Insändare Sigtuna kommun betalar året runt ut försörjningsstöd till ett antal familjer i kommunen. Dessa familjer har ingenting över när allt är betalt. Barn som lever i fattigdom tillsammans med sina föräldrar.

valet2022

Krönika: Valet är över

Insändare Den intensiva valrörelsen är över. Det var i år en relativt odramatisk valrörelse där de två största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna inte hade några större skiljelinjer.

repliken: Nej, en bostad kan inte vara hur liten som helst

Insändare I en insändare den 4 september har styrelsen för hyresgästföreningen ställt frågan om en bostad kan vara hur liten som helst? Svaret är givetvis nej, vilket Hyresgästföreningen mycket väl borde känna till. Utformning av bostäder för permanent boende ska uppfylla en rad krav som Boverket utfärdar.

valet2022

Det oppositionsrådet föreslår är redan igång

Insändare I en insändare hävdar Marie Axelsson att trygghetsutvecklingen i Sigtuna kommun går åt fel håll. Hon baserar detta på ett program av SVT’s Uppdrag Granskning (UG). UG’s slutsats baseras på att Valsta fördes upp på polisens lista över utsatta områden för något år sedan. Med detta som bas hävdar Axelsson sedan att jag tappat kontrollen. Det är rätt magstarkt.

valet2022

Upp till bevis, Gill Brodin

Insändare När Miljöpartiet satt med i den politiska majoriteten var Sigtuna en ansedd miljökommun som låg i topp i alla mätningar. På fyra år har nuvarande kommunledning inte lyckats prestera ett framåtsyftande miljö- och klimatarbete, tvärtom. Kommunen tillhör nu bottenskiktet bland landets kommuner.

valet2022

Liberal politik botar vården

Insändare Sjukvården fångar upp oss när livet går sönder. Med Liberalerna får du långsiktiga satsningar på goda arbetsvillkor, nära vård och fler vårdplatser.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
humbacken_outsider
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host