eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Sigtuna kommun går emot strömmen – negativ utveckling i Sigtuna kommun

Uppdrag granskning rapporterade förra veckan om skillnader mellan M-styrda kommuner kontra S-styrda. Moderaterna styr bland annat över 21 utsatta områden. Många av dessa kommuner uppvisar en positiv utveckling. Dock sticker Sigtuna kommun ut. Enligt polisens rapport har kommunen en negativ utveckling.

centrum_artikel_host

Moderaterna i Sigtuna kommun har åkt snålskjuts på sina kollegors arbete. Utan att reflektera över att deras resultat klassas som negativ. Under hela valrörelsen har Moderaterna hävdat att de genomfört historiska satsningar på tryggheten och i den senaste debatten på Arlandagymnasiet påstod de att arbetet har gett gott resultat. Det är inte sanningen.

Olov Holst (M) har tappat kontrollen. Det är under hans ledning som Valsta i Sigtuna kommun klassats som ett riskområde. Trots det menar han att Sigtuna kommun är på rätt väg och att utvecklingen ska fortsätta. Vi vill inte att den utvecklingen ska fortsätta.

Vi vill vända utvecklingen och vi har offensiva förslag. Vi ska verka för att Sigtuna kommun blir ett eget lokalpolisområde, med en egen lokal polisstation. Sverige har idag 95 lokalpolisområden, vi vill att Sigtuna kommun blir det 96:e. Det är Polismyndigheten som bestämmer det men vi lovar att göra allt i vår makt för att det ska bli så. Samtidigt ska vi arbeta brottsförebyggande med kraftigt utökat samarbete mellan skola, socialtjänst, polis och fritid (SSPF). Vi ska anställa fler socialsekreterare med specialistkompetens, utöka kameraövervakning på utsatta platser samt motverka utanförskap, missbruk och kriminalitet genom att öka resurserna till skolan så att fler får en gymnasieexamen och kommer ut i jobb.

Rösta på Socialdemokraterna senast den 11 september om du vill ha en tryggare kommun för alla.

  • Marie Axelsson (S), oppositionsråd
eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

spedition_helsida

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

steningekompani_helsida
storemore_helsida

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

centrum_host_helsida

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

eldsjal2024_helsida

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

connys_helsida

repliken: Så satsar kommunledningen på kulturen

Insändare Förutom att måla verkligheten i de dystraste av färger far Socialdemokraterna, som vanligt, med direkta osanningar. Påståendet att det ligger förslag att sälja ut delar av kulturskolan och på sikt avveckla den kommunala kulturskolan är taget ur luften och visar igen man inte kan lita på vad (S) säger.

mp_helsida_eu

Vad händer med kulturen i Sigtuna kommun

Insändare Nytt år och nytt styre i kommunen. Numera sitter Sverigedemokraterna i kommunledningen tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna, det ger skäl till oro för kulturen i kommunen. Vi kan tycka att vår kultur i Sverige är så självklar, fri och levande, men faktum är att när man minst anar kan detta tas ifrån oss.

pantamera_avc_helsida
nyårskrönikan

Nu ser vi fram emot ett ljusare 2024!

Insändare Året som nu passerat har varit ett år som jag ser tillbaka på med blandade känslor. Sveriges (och världens) ekonomi har befunnit sig i en djup svacka och inflationen har påverkat oss alla, såväl kommuner som privatpersoner. Kriget i Ukraina pågår fortfarande och i oktober skakades världen om av Hamas attack mot Israel. Världen 2023 har känts mörk och ljusglimtarna färre än tidigare år.

Jaget framför laget i den nya kommunledningen

Insändare Moderaterna i Sigtuna kommun sparkade ut Centern och Liberalerna och har nu formellt valt in Sverigedemokraterna (SD) i kommunledningen. Nu styr M, SD, KD och SfS kommunen tillsammans och utdelningen för SD är hela tre vice ordförandeposter i de tre viktigaste nämnderna.

Liberalerna: Bygg skidtunnel i Arlandastad

Insändare Med vårt intresse att planera för aktiviteter som gynnar idrott, hälsa och social samvaro för våra invånare, redan i kommunens fysiska samhällsplanering, fick vi redan för några år sedan en idé att undersöka möjligheten att bygga en skidtunnel i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
spedition_outsider
mp_eu_outsider