Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Villaförsäljningarna på lägsta nivån sedan 2017

Antalet villaförsäljningar i kommunen är på den lägsta nivån sedan 2017.

Det går lite trögare med villaförsäljningarna generellt sett på grund av oro på finans- och bostadsmarknaden med räntor och inflation. Det påverkar även Sigtuna kommun där det mellan maj och juli endast såldes 36 villor. Det lägsta antalet sedan 2017 rapporterar Newsworthy. Vid samma tid ifjol var det hela 80 villor som bytte ägare. Snittpriset i kommunen uppgick till 5.4 miljoner för en villa. I hela länet är det i röda siffror, det vill säga sjunkande priser på villorna i 21 av 22 kommuner där det finns mätbara siffror. Bara Nykvarn visar en ökning. Sigtuna visar en nedgång för perioden maj-juli med tre procent. Värre är det i Sollentuna och Väsby med åtta respektive nio procent.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening