Tömvägen 40

Tomt i Granby, Sigtuna såld – priset: 3 500 000 kronor

Stefan Bo Lundberg, 52 år, sedan tidigare boende på just Tömvägen, är ny ägare till tomten på Tömvägen 40 i Granby, Sigtuna.

Säljare är Pennstället 69 AB. Ägarbytet blev klart i juni 2023 och priset blev 3 500 000 kronor. Tomten är 1 003 kvadratmeter stor.

För ett par månader sedan såldes en fastighet ett par hundra meter bort, på Travarvägen 60. Där såldes byggnader på totalt 180 kvadratmeter och priset för den blev 6 650 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening