Katsen 8

Nya ägare till villa i Sigtuna – prislappen: 6 860 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på adressen Katsen 8 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare är Sören Lennart Carlson, 48, och Bodil Helena Garvö, 45, och säljare är Evelina Maria Huusko. Husets byggår är 2011 och det har en boyta på 144 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i maj 2022 och priset blev 6 860 000 kronor.

Nyligen såldes ett annat hus lite mer än kilometer därifrån, på Ingemunds Väg 29. Där blev priset för det 148 kvadratmeter stora huset 6 710 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 14 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ljustret 9, som gick för 12 700 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening