Långreven 20

Nya ägare till villa i Sigtuna – prislappen: 5 200 000 kronor

Fastigheten på adressen Långreven 20 i Sigtuna har fått nya ägare.

Köpare är Åsa Helena och Stefan Saméo Grolander, 53 och 56 år, och säljare är Marianne Elisabeth Modén. Köpet blev klart i augusti 2023 och priset blev 5 200 000 kronor. Kedjehuset är 134 kvadratmeter stort och byggdes 2001.

För bara två månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Ljustret 15. Där landade priset på 5 750 000 kronor för det 144 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts fem hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Jarlers Väg 17, som gick för 8 350 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening