Ryssjan 3

Nya ägare till villa i Sigtuna – 7 485 000 kronor blev priset

Karl Magnus och Mette Ellinor Karle, 76 och 67 år, är nya ägare till fastigheten på adressen Ryssjan 3 i Sigtuna.

Huset är byggt 2002 och har en boyta på 161 kvadratmeter. Säljare är Ulla-Britt Ellström och Ulf Bertil Rosvall. Affären blev klar i december 2022 och köpesumman blev 7 485 000 kronor.

Precis i närheten såldes för bara fyra månader sedan ett annat hus, på Håven 4. Där blev priset för det 127 kvadratmeter stora huset 5 800 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts nio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Ljustret 9, som gick för 12 700 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening