Katarina Jagellonikas Väg 17

Nya ägare till villa i Sigtuna – 5 800 000 kronor blev priset

Fastigheten på Katarina Jagellonikas Väg 17 i Sigtuna har fått nya ägare.

Köpare är Birgit Helena och Göte Anders Almqvist, 68 och 70 år, och säljare är Marie Ulrika Zetterlund och Lars Magnus Emanuel Zetterlund. Köpet blev klart i augusti 2023 och priset blev 5 800 000 kronor. Huset är byggt 2004 och har en boyta på 138 kvadratmeter.

Precis i närheten såldes nyligen ett annat hus, på Gunilla Bielkes Väg 7. Priset blev där 6 255 000 kronor, för det 138 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Broholmsvägen 25, som gick för 9 000 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening