Råbergsvägen 15
Råbergsvägen 15

Nya ägare till villa i Rosersberg – prislappen: 5 550 000 kronor

5 550 000 kronor fick Mikael Wilhelm Mattsson, 38, och Jessica Miriam Beil, 36, ge för huset på Råbergsvägen 15 i Rosersberg.

Huset byggdes 1976 och har en boyta på 190 kvadratmeter. Köpet från säljaren Ingrid Catharina Raunio blev klart i januari 2023.

Ett par hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Kungsvägen 10. Där landade priset på 5 100 000 kronor för det 141 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 15 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Vallstanäsvägen 50A, som gick för 6 475 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening