Eneby 214

Nya ägare till villa i Märsta – prislappen: 5 175 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på Eneby 214 i Märsta är nu klar.

Nya ägare är Amelie Elisabet Ramsten, 30, och Carl Jesper Jansson, 28, och säljare är Scandinavian Air Bridge AB. Huset är 175 kvadratmeter stort och byggdes 2018. Ägarbytet blev klart i maj 2023 och priset blev 5 175 000 kronor.

I mars såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Eneby 216. Där såldes ett 175 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 5 850 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening