Kantarellvägen 20

Nya ägare till villa i Märsta – prislappen: 4 250 000 kronor

4 250 000 kronor fick Khoja Masood Sidiqi, 50, och Evgeniya Murashkina, 40, boende på Siriusgatan i Märsta ge för kedjehuset på adressen Kantarellvägen 20 i Märsta.

Det 140 kvadratmeter stora huset är byggt 1970. Köpet från säljarna Kerstin Elisabeth och Frans Börje Nyström blev klart i juni 2022.

Ett par hundra meter bort såldes för ett par månader sedan ett annat hus, på Lodjursvägen 7. Priset blev där 6 200 000 kronor, för det 160 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 24 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Svampvägen 87, som gick för 6 330 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening