Eneby 216

Nya ägare till villa i Märsta – 5 850 000 kronor blev priset

Försäljningen av fastigheten på Eneby 216 i Märsta är nu klar.

Nya ägare är Sergio Martinez Hoyer, 39, och Itziar Martinez Gonzalez, 43, och säljare är Scandinavian Air Bridge AB. Husets byggår är 2018 och det har en boyta på 175 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i mars 2023 och priset blev 5 850 000 kronor.

En dryg kilometer därifrån såldes i september förra året ett annat hus, på Ölsta Byväg 14. Där blev priset för det 178 kvadratmeter stora huset 6 750 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening