Ekillavägen 20

Nya ägare till villa i Märsta – 4 760 000 kronor blev priset

Tayfun och Banu Fadime Demirkiran, 36 och 35 år, har köpt kedjehuset på Ekillavägen 20 i Märsta av säljaren Nils Gustaf Mattias Ståhl och Anne Desireé Ståhl.

Köpesumman blev 4 760 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2021. Huset är byggt 1958 och har en boyta på 92 kvadratmeter.

Bara sex månader tidigare såldes ett annat hus på samma gata, på Ekillavägen 34. Där blev priset för en 121 kvadratmeter stor villa 5 200 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 32 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Stockholmsvägen 40, som gick för 7 800 000 kronor.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening