Bromsta 115

Nya ägare till villa i Märsta – 11 500 000 kronor blev priset

Kjell Arne Gunnar Borch, 44, och Eva Lovisa Johanna Borch, 38, är nya ägare till fastigheten på Bromsta 115 i Märsta.

Huset har en boyta på 190 kvadratmeter. Till fastigheten hör även ytterligare en byggnad som ligger på samma tomt. Den är 64 kvadratmeter stor. Säljare är Hans Andreas och Anna Maria Bonnevier. Affären blev klar i juli 2023 och köpesumman blev 11 500 000 kronor.

Till fastigheten hör också 2 hektar betesmark och två ekonomibyggnader på 561 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes i oktober förra året en fastighet, på Bromsta 174. Där blev priset för byggnader på totalt 341 kvadratmeter 7 800 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening