Katarina Jagellonikas Väg 69

Nya ägare till villa för 6 400 000 kronor i Sigtuna

Försäljningen av huset på Katarina Jagellonikas Väg 69 i Sigtuna är nu klar.

Nya ägare blir Daiva och Owe Per Eric Granqvist, 50 och 52 år, som köper fastigheten av Bengt Olof och Lisbet Margareta Edström. Byggår för huset är 2006 och boarean är 148 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i augusti 2023 och priset blev 6 400 000 kronor.

Alldeles i närheten såldes nyligen ett annat hus, på Katarina Jagellonikas Väg 17. Priset blev där 5 800 000 kronor, för det 138 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 13 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Broholmsvägen 25, som gick för 9 000 000 kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening